Uithakken en Voegen

Uithakken en voegen

Ons team heeft zich gespecialiseerd in een veelheid aan werkzaamheden. We komen graag langs voor een vrijblijvend advies en een prijsopgave!

Als uw gevel in slechte staat is, kunnen we deze weer voor u opknappen. Dat doen we door:

  • uithakken;
  • reiniging door zandstralen of onder hoge druk met 90˚stoom;
  • het aanbrengen van een platvolle of snijvoeg op een door u gewenste kleur;
  • en vervolgens impregneren.

Onze vakmensen verzorgen ieder gewenst voegwerk voor diverse instellingen als Monumentenzorg, gemeentewerken, maar ook voor particulieren. Regelmatig werken we samen met diverse, gespecialiseerde voegbedrijven uit de regio.

In de loop der jaren wordt voegwerk aangetast door weers- en milieu-invloeden. Zure bestanddelen in regenwater lossenbindmiddelen in voegen op, waardoor deze na verloop van tijd zacht en poreus worden. Bovendien werd in het verleden niet altijd veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het voegwerk: het werd niet zelden opgevat als een sluitpost.

Als het voegwerk in kwaliteit achteruit gaat, kan vocht binnendringen in de gevel, met vochtdoorslag en vorstschade tot gevolg. Dan wordt het tijd de voegen te verwijderen. Dat gebeurt door het bestaande voegwerk uit te slijpen of uit te hakken.

Dat vraagt de nodige deskundigheid:

  • oude voegen dienen volledig verwijderd te worden;
  • de voeg dient voldoende diep uitgehakt te worden;
  • zorgvuldigheid is geboden om beschadigingen te voorkomen.

Als de gevelsteen heel zacht is, is het aan te raden het oude voegwerk met een diamantslijpschijf te verwijderen.

Na het uithakken of uitslijpen wordt de gevel grondig gereinigd onder hoge druk met stoom van 90˚of door te zandstralen. Zo ontstaat er een gezond hechtvlak voor nieuw voegwerk. Voor het aanbrengen van nieuwe voegen, valt er nog wat te kiezen: u kunt uw voorkeur uitspreken voor een platvolle voeg of een snijvoeg. U kunt ook de kleur aangeven. We adviseren uw gevel na het voegen te laten impregneren tegen vuil en vochtdoorslag (inclusief garantiecertificaat).

Bij renovatiewerkzaamheden aan gevels maken we gebruik van goedgekeurd steigermateriaal en brengen we stofnetten aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.